Hvordan virker akupunktur mod smerter?

  • Lindrer smerterne (typisk med det samme)
  • Fjerner blokeringer
  • Giver bedre nattesøvn
  • Fjerner evt. inflammation

Akupunktur har en unik evne til at løsne op på smertefulde blokeringer

Effekten af behandlingen kommer typisk inden for de første 5 minutter, hvor man mærker spændingerne/smerterne begynder at blive mindre eller helt forsvinder.

Jeg forklarer her et par eksempler på nogle forskellige smertepåvirkninger, da der findes mange former for smerter, kommer jeg ikke ind på dem alle, men giver her forklaring på hvordan akupunkturen behandler et forskellige smerterne former.

En skade eller en spændt nakke, skulder eller en dårlig lænd er typisk omgivet af en masse spændte muskler som forhindre et jævnt og roligt flow af blod og næringsstoffer til området. Når man har en masse spændte muskler som blokere, kalder man det for en overstilstand i det område, og det er fordi at blokeringen opholder blodet og næringen for at komme ind til det skadet område i kroppen, dette giver smerter og nedsat bevægelighed.

Men på den anden side af disse spændte muskler har man til gengæld en undertilstand da blokeringerne (de spændte muskler) besværlig gøre et frit flow af blod og energi til det skadet område, og for at gøre det værre kan affaldsstofferne heller ikke komme væk fra området. For at give et billed af hvad en over/undertilstand er kan man forestille sig en dæmning hvor den ene side ha for meget vand der presser på, mens den anden side har for lidt.

Når man giver en akupunktur behandling sætte man nogle tynde nåle ind i en meridianbane som får det skadet området til at slappe af, efter nålene er sat i meridianbanen begynder cirkulationen i området typisk med det samme at blive bedre og smerterne lindres hvis ikke de forvinder helt.

 

Kroppen får nu blod og næring til området og affaldsstofferne kommer væk, og derfor begynder kroppen nu selv at helbrede sin skade. En akupunktur behandlings effekt vare er ca 2-3 dage og i det tidsrum kan helbreder kroppen sig selv, derefter skal man ha den næste behandling for at holde cirkulation i området åbent, i skaden er der som regel en masse affaldsstoffer som skal væk fra området så bevægeligheden kan blive normal igen.

Et andet eksempel på kunne være at man har ondt ryggen mest om morgen, og når man er igang med dagen mærker man ikke rigtig smerterne i kroppen. I dette tilfælde kan smerter skylder en blanding af to ting, ligesom ved eksemplet ovenover er der typisk nogle muskler der besværligøre cirkulationen i området, dog ikke i samme omfang som før, men nok til at kroppen ikke kan helbrede sig selv.

Den anden ting som er skyld i at kroppen gør ondt er at der er en undertilstand som er opstået over længere tid p.g.a. enten Stress, dårlig kost, følelsesmæssig blokeringer eller mangle på søvn, alle disse ting kan bevirke at kroppen ikke producere nok blod og næring som kan bruges til at reparere en skade og derfor kaldes det en global undertilstand. Og grunden til at man mærker det gør mere ondt når man sover er at blodet samles i leveren når musklerne ikke bruges, og på grund af understanden i kroppen og de blokeringerne bliver det skadet område udsat for en mangle af blod og næring, og det giver smerter.

Her ville behandlingen både bestå i at fjerne blokeringen og få kroppen i gang med at producere flere grundsubstanser af føden som kan bruge blandet andet til at reparere skade områder.

Der er selvfølgelig flere former for smerter så som, nedslidning af brusk, påvirkning af vejret o.s.v. Dem kommer jeg ikke ind på her, men du er altid velkommen til at ringe ind til klinikken få en uforpligtende samtale om dit problem og om det er noget som jeg kan hjælpe med.

Kontakt QI Akupunktur

Ring til mig på telefon 23440320 eller kontakt mig via formularen og begynd din behandling allerede idag – så bliver du symptomfri!

Udskyd ikke problemet - Tag kontakt i dag

Vil du høre det først?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på alt, hvad der sker hos QI Akupunktur, særlige fordele og meget mere.