Traditionel Kinesisk Medicin(TKM)

Den kinesiske måde at se menneskets krop på er altid via yin og yang, som den overordnede faktor.


Er yin og yang i balance, vil kroppen altid være stærk nok til at kunne modstå ethvert angreb, der kommer udefra eller indefra.

Man siger, at der er tre hovedgrupper af ubalancer, der kan gå ind og påvirke Yin og Yang balancen i kroppen:

Hvorfor bliver du syg?

Helt tilbage fra fosterlivsbetingelserne (hvor gamle forældre man har, og hvor moderen fysisk og mentalt har været under graviditeten).

For stresset arbejde som man bliver frustreret over, eller kedeligt, ensidigt arbejde, arbejde i mange timer i dårligt inde klima.

For lidt/ensidig bevægelse/motion bremser energi og blod. Uhen­sigtsmæssig idræt bremser og udmatter ens energi og blod. Begge dele skader organerne.

Dårligt parforhold, problemer med de nærmeste, sygdom i familien, også dine egne negative følelser kan med føre sygdomme.

Der er også her tale om en blanding af fysiske og emotionelle faktorer.

Traumer skaber lokal stagnation af energi og blod, som også efter opheling skaber et svækket område i noget tid. Parasitangreb og insektbid er dybest set også et traume.

For ensidigt og dårlig kost, hvor kroppen ikke får de aminosyre, som den skal bruge kan også gøre en syg. (se det som en byggeplads hvor man ikke har de rigtige bygge materialer, men hvor du skal bygge alligevel).

Fejl operationer, forkert medicin eller doseringer.

De ydre påvirkninger

I  TKM (Traditionel Kinesisk Medicin) taler man om 6 ydre påvirkninger, der kan angribe kroppen.

 

De 6 ydre påvirkninger beskriver energiens bevægelse i kroppen ud fra naturens klimafænomener:

Man bruger disse metaforer til at danner et billede af den syge energi, der angriber kroppen. Når man tale om de ydre påvirkninger, er det som regel en akut sygdom, der hurtigt kan helbreds. Dog kan en ubehandlet ydre påvirkning godt trænge længer ind i kroppen og blive kronisk, hvis kroppens yin-yang eller energi og blod er ude af balance. Man kalder de ydre påvirkninger for overtilstande, og de skal for de meste drænes ud af kroppen.

 

De indre påvirkninger

De indre påvirkninger er af en anden type end de ydre, da man her typisk taler om det, man i vesten kalder kroniske sygdomme. Disse sygdomme kommer, hvis man gennem længere tid har haft en ubalance i yin/yang eller i energi eller blod, eller som nævnt før, at de ydre påvirkninger får lov at trænge dybt ind i kroppen.

Dette kan skade kroppens grundsubstanser, så f.eks. leddende ikke får fugten af kropsvæskerne, at blodet ikke bliver produceret lige så hurtigt, som det nedbrydes. Barnløshed kan være en blod stagnation, der er kommet efter mange år med problemer i underlivet. Alle organproblemer er inde under kategorien de indre påvirkninger.

 

De klimatiske påvirkninger

Bu Nei Wai Yin (hverken Indre eller Ydre sygdom) er en noget blandet gruppe. Tendensen i det moderne Kina i dag går i retningen af, at rubricere underafdelingerne af denne kategori som enten overvejende Indre eller overvejende Ydre, derfor ender vi måske igen op med kun at have to kategorier.

Kontakt QI-Akupunktur

Qi-akupunktur østerbro københavn

Ring til os på telefon 23 44 03 20 eller kontakt mig via formularen og begynd din behandling allerede idag – så bliver du symptomfri!

Begynd din behandling allerede idag - så bliver du symptomfri!

Vil du høre det først?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på alt, hvad der sker hos QI Akupunktur, særlige fordele og meget mere.