Hvad er akupunktur?

Med omkring 5000 års historie er traditionel kinesisk akupunktur den længstlevende og mest gennemtestede form for behandling, der findes. Sammenlignet med akupunktur har Allopatien; den moderne medicin kun ca. 200 år på bagen. Når man i dag taler om ”alternativ medicin” bør man i virkeligheden se på den moderne medicin som alternativ til akupunktur og TKM, da moderne medicin næsten ikke har noget erfaringsgrundlag. Det er formentligt derfor der tales om vestlige lidelser, som i øjeblikket spredes gennem kulturen til de østlige lande, der ikke tidligere havde den samme type sygdomme og lidelser takket være levevis og akupunktur.

Princippet i akupunkturbehandlingen er, at akupunktøren indsætter tynde nåle i bestemte punkter på patientens hud for at forebygge eller behandle bestemte ubalancer. Dette forsøges ved at normalisere balancen mellem yin(det kvindelige) og Yang (det mandlige).

 

Ordet akupunktur kommer fra to latinske ord: 

  • Acus, som betyder nål eller spids
  • Punktur, som betyder at “pungere”

som betyder at punktere eller stikke. Ordet Akupunktur har derfor en vestlig oprindelse, der i dag er blevet den internationalt anvendte betegnelse for behandlingsmetoden.

 

I TKM benytter man udtrykket “Zhen”

Akupunktur metoden har haft en central rolle i den traditionelle kinesiske medicin – TKM – gennem årtusinder og nogle mener at den udspringer af Daoismen, som er en tidlig kinesisk religiøs retning, hvor Dao beskriver “altet” og vejen til harmoni med alting. Du kan læse mere om akupunktur og daoisme/taoisme i Wikipedia.

 

Akupunkturen uddøde i Kina i 1930′erne, og det var kun ved et tilfælde at en kinesisk akupunktør var flyttet til Japan. Heldigvis udøvede akupunktøren sin profession, og efter en årrække blev akupunkturen igen indført til Kina.

 

Qi-Akupunktur Kejserlig Akupunktur viderefører en kinesisk tradition, som kun ganske få akupunktører nogensinde har vidst noget om. Stifter og akupunktør Morten Iversen er en uddannede akupunktører i verden, og er som sådan en kæmpe kapacitet indenfor traditionel kinesisk medicin, akupunktur, Tai Chi, sund levestil, tunge diagnostik og mange andre metoder til at sikre at folk komme i ægte harmoni.

I det gamle Kina blev akupunktur lægen betalt så længe han holdt folket raske. Så snart der var sygdom, holdt folk op med at betale akupunktur lægen, da han jo så ikke havde passet sit job ordentligt. Det er en meget sundere måde at se på sundhed og sygdom på. Meget ville ændre sig, hvis den moderne medicin begyndte at se på folks sundhed med den samme synsvinkel som indenfor akupunktur.

 

Kontakt QI-Akupunktur

Ring til os på telefon 23 44 03 20 eller kontakt mig via formularen og begynd din behandling allerede idag – så bliver du symptomfri!

Begynd din behandling allerede idag - så bliver du symptomfri!

Vil du høre det først?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på alt, hvad der sker hos QI Akupunktur, særlige fordele og meget mere.