Spørgsmål og svar om din behandling

Få svar på dine spørgsmål om din behandling hos os. Vi samler løbende svar på de spørgsmål vi modtager fra vores kunder.

Nedenfor kan du finde svar på alle de spørgsmål, du må have om at få behandling hos os

Den første gang du kommer i Qi-Akupunktur skal du til en forundersøgelse, så vores dygtige akupunktør, Morten, kan identificere hvilke ubalancer der skal arbejdes ud fra. Forundersøgelsen er obligatorisk og tager ca. 15 minutter. 

Forundersøgelsen indledes med, at du forklarer om dine gener og smerteoplevelse. Der vil blive spurgt lidt ind til, hvordan din krop i øvrigt fungerer. Spørgsmålene kan typisk omhandle: 

  • tidligere eller andre sygdomme, lidelser eller gener
  • tidligere operationer 
  • medicin og kosttilskud
  • søvnrytme
  • appetit og tørst
  • spisevaner
  • urin – og afføringsmønstre 

I overensstemmelse med den kinesiske diagnosemetode vil du derefter typisk få undersøgt din puls og din tungens farve, form og struktur. Det giver Morten indblik i hvordan din krop fungerer og hvilke organer der evt. er i ubalance. For at give en præcis akupunkturdiagnose sammenkædes alle informationer og der tilrettelægges en behandlingsplan specielt til dig og din krop. 

Når din akupunkturdiagnose og behandlingsplan er fastlagt, er du klar til din første behandling. Den varer oftest 30 minutter til 60 minutter afhængigt af din diagnose.

Når du har fået tilrettelagt en behandlingsplan af vores kyndige akupunktør, Morten, så vil du få tildelt en af Qi-Akupunkturs 10 lækre, lyse kabiner, hvor du har et par minutter til at gøre dig klar.

 

Hver kabine er indrettet med en briks med ergonomiske støttepuder og et let tæppe. Kabinerne er lydsvage og under din behandling vælger du selv lysstyrke og om du vil høre afslappende musik. Hver kabine opvarmes desuden med infrarød varme og er udstyret med infrarøde, mineralske lamper til varmebehandling.

Princippet i behandlingen er, at der indsættes tynde nåle i bestemte akupunkturpunkter på din hud. Der bruges typisk 4 – 16 nåle pr. behandling og de fordeles forskellige steder på din krop afhængigt af din diagnose. Efter  30 til 60 minutter er din behandling færdig og nålene tages ud.

Der er ikke særlige krav til påklædning. Men, da akupunkturnålene typisk skal placeres flere steder på din krop, skal du forvente at skulle have bukser, bluse og strømper af under din behandling.

Efter hver behandling anbefaler vi altid: 

  1. Tag gerne en rask gåtur (ca.10 minutter) for at stimulere blodcirkulationen i din krop. Det fremmer effekten af din behandling, da der åbnes op for blodcirkulationen. 
  2. Drik – drik – drik! Behandlingen igangsætter en frigivelse af affaldsstoffer. For at udrense kroppen for disse affaldsstoffer har du brug for at få skyllet systemet godt igennem med rigeligt vand (ca. 1 liter efter behandlingen)

Behandlingen udføres med tynde, sterile engangsnåle. Vær ikke bange for akupunkturnålene. De er mellem 0,30 og 0,12 mm i diameter, hvilket er meget mindre og tyndere end de nåle, man f.eks. tager blodprøver med. 

Det er meget individuelt hvordan folk oplever akupunktur. Mange mærker selve ind-stikket kortvarigt. Men de fleste patienter bliver oftest overraskede  over hvor lidt man mærker. Når først nålene er sat, så erstattes evt. smerte ofte med  afslappethed og en varm, kold, summende eller let-sitrende fornemmelse.

Antallet af behandlinger afhænger helt og aldeles af den eller de lidelser, du kommer med og lidelsens omfang og kompleksitet. Inden for TKM skildrer man typisk mellem lidelser, der er: 

  • Akutte  – nyligt opstået 
  • Kroniske – længerevarende (6 måneder eller derover)

Akutte lidelser kræver typisk færre behandlinger end kroniske. Hos langt de fleste patienter sker virkningen efter få behandlinger. Nogle kan altså kureres for 3 behandlinger a 600 kr., hvor andre kræver et behandlingsforløb der er mere dybdegående.

I forhold til medicinsk behandling, så er behandling med akupunktur en yderst sikker metode med minimal risiko for bivirkninger, overbehandling eller fejlbehandling! 

 

Når eller hvis du oplever reaktioner under eller efter dine behandlinger, så er det faktisk et positivt tegn. Det betyder nemlig, at kroppen reagerer på behandlingen og er startet med at rense ud. Reaktionerne vil forsvinde igen inden for ret kort tid 

 

Under selve behandlingen vil du måske opleve følgende reaktioner:

  • Lettelse
  • Varme- eller kuldefølelse
  • Tunghedsfølelse
  • Ømhed eller snurren dér, hvor nålene sættes i.
  • Let sitren
  • Rumlen i maven/ uro i tarme. 

Efter behandlingen kan du risikere at opleve følgende reaktioner:

  • Øget tørst
  • Træthed 
  • Let svimmelhed
  • Svedeture
  • Stærkt lugtende urin og/eller afføring

Vi står selvfølgelig altid klar til at tage en opfølgende samtale om dine reaktioner efter en behandling.

Akupunktur kan sagtens gennemføres sideløbende med anden behandling. Faktisk er det sådan, at akupunktur i langt de fleste tilfælde kan optimere din krops modtagelighed for anden behandling. 

Men skal du i akupunkturbehandling er det vigtigt, at du oplyser om anden behandling du allerede får eller vil få, så vi har en chance for at vurdere hvordan det påvirker dit symptombillede og hvordan akupunkturen vil krydsreagere med din anden behandling.

Hvis du bliver forhindret i at komme, så meld venligst afbud senest 4 timer før din behandling. Vi gør opmærksom på, at du ved senere afbud eller udeblivelse mister dit klip eller betaler fuld pris for behandlingen.

Kontakt QI-Akupunktur

Qi-akupunktur østerbro københavn

Ring til os på telefon 23 44 03 20 eller kontakt mig via formularen og begynd din behandling allerede idag – så bliver du symptomfri!

Vil du høre det først?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på alt, hvad der sker hos QI Akupunktur, særlige fordele og meget mere.