Akupunktur mod fedme og overvægt

Flere og flere mennesker i den vestlige verden kæmper med sundhedsmæssige problemer forårsaget af fedme og overvægt. Høj legemsvægt kan principielt skyldes såvel forøget mængde fedt som stor muskelmasse eller meget vand i kroppen. I praksis er det den forøgede fedtmængde, der er den langt overvejende årsag til overvægt, og i det følgende er det denne tilstand der vil blive beskrevet.

Gennem en unormalt stor ophobning af fedt i organismen, i perioder hvor man indtager flere kalorier end man forbrænder, øges legemsvægten i forhold til legemshøjden. Det er ikke kun graden af fedme, der har betydning for risikoen for at udvikle sygdomme som komplikation til fedmen.

Også fordelingen af fedt på kroppen er af betydning. Hos kvinder sætter fedtet sig hyppigst på hofter, balder og lår, det kalder man “pære-facon”. Hos mænd er den runde mave, “æble-facon”, ofte det dominerende. Den mandlige fedtfordeling (æble-facon) er den farligste og medfører øget risiko for bl.a. type 2 diabetes, forhøjet og blodprop i hjertet.

Der er i dag 340.000 fede danskere, – det svarer til ca. 10% af alle voksne.

Over de seneste 10 år er der blevet 100.000 flere fede danskere. Og stigningen i fedme har desværre været størst blandt de unge. Blandt andet af den grund vil antallet af unge med type 2 sukkersyge stige i de kommende år. 

Det betyder også at et øget antal personer vil dø af åreforkalkning og hjerteproblemer. Usund kost og alt for meget af den er årsagen til en eksplosiv vækst i overvægt og decideret fedme i den vestlige verden. En kombination af mangel på motion og forkert kost er de væsentligste årsager til fedme hos de fleste mennesker uanset, hvilken alder de har.

Fedme kan helbredes ved seriøs kostomlægning og overholdelse af individuelle træningsprogrammer.

Arbejdet med at afvikle fedme ved hjælp af sund kost og motion kan med særlig fordel kombineres med akupunktur, der kan sætte gang i kroppens evne til øget forbrænding.

Hvordan behandles fedme og overvægt med akupunktur?

Fedme er en fugt påvirkning, og når man behandlere fugt med akupunktur handler det om at for gang i mave og milten.

Da det er milten der første organ der bliver angrebet af fugt og maven er forbundet med milten skal man prøve at opløse fugt påvirkningen gennem disse organer. Derved kan man opløse fugt ophobningen, og man begynder at tabe sig.

Hos Qi akupunktur har vi også lavet et træningsprogram og kost råd, ved siden af ved siden af behandlingen, som vil forøge forbrændingen yderligt, og derved søger for at du taber dig hurtigere.

Kontakt QI Akupunktur

Ring til mig på telefon 23440320 eller kontakt mig via formularen og begynd din behandling allerede idag – så bliver du symptomfri!

Udskyd ikke problemet - Tag kontakt i dag

Vil du høre det først?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på alt, hvad der sker hos QI Akupunktur, særlige fordele og meget mere.